Sempozyum

SEMPOZYUMA DAVET

Sayın Bilim İnsanı,

Uluslararası 2. Sinema Sempozyumu

Sizleri; 8-11 Mart 2022- KKTC- Dijital Olarak düzenlenecek olan 2.Uluslararası Sinema Sempozyumuna (usc2022) davet etmekten mutluluk ve onur duyarız...

Geçtiğimiz yıl 10 farklı ülkeden onlarca üniversitenin paydaşlığında ilki gerçekleştirilen sempozyum sonucunda özet ve tam metin olmak üzere iki kitap yayımlanmıştır.

2. Uluslararası Sinema sempozyumu alanında yetkin, önemli bilim insanlarından oluşan kurullar tarafından yürütülmektedir.

Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı paydaşlığının yanı sıra; 10 farklı Türk Cumhuriyetinin, KKTC’nin, Türkiye ve Dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından da desteklenmektedir.

2. Uluslararası Sinema Sempozyumu bu yıl “ YENİ “ kavramını sinema ekseninde bilimsel ve sanatsal tartışmaya açmayı hedeflemektedir.

2. ULUSLARARASI SİNEMA SEMPOZYUMU VE YENİ YAKLAŞIMI

Oldukça genç bir yapılanma olan Sempozyumumuz da bu devinime kayıtsız kalmayıp sinema ve film alanında tüm süreçleri kapsayan yeni yaklaşımları ve uygulamaları tartışmaya açmayı hedeflemektedir. Bu sebeple; 2. Uluslararası Sinema Sempozyumu “YENİ” ifadesini sadece kavram olarak tartışmaya açmanın ötesine geçip, film üretim süreçlerinin öncesinden başlayarak üretim, dağıtım ve gösterimi de kapsayacak biçimsel ve içeriksel geniş bir tartışma zemini sunmayı hedeflemektedir.

"YENİ" TEMASI KAPSAMINDA SİNEMA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

1. Sinemada uygulamada teknik yenilikler ve yapım süreçlerinde kullanılan teknik ekipmanlarda yenilikler ( ses, görüntüleme, kayıt, kurgu, gösterim gibi uygulamalarda)
  2. Sinemanın diğer sanat dalları ile ilişkileri bağlamında yenilikler
  3. Sinemada türlerde ve içerikte yenilikler
  4. Politik, ekonomik, kültürel ve felsefi yenilenmelerin ülke sinemalarına getirdiği yeni bakış açıları
  5. Yeni gösterim mecraları ve izleyici alışkanlıklarındaki değişiklikler
  6. Sinemada dekor, kostüm, makyaj vb plastik unsurların kullanımında yenilikler
  7. Sinemada finansman ve sektörel bağlamdaki yenilikler
  8. Sinema yazarlığı, eleştirmenliği ve tanıtımı bağlamındaki yenilikler
  9. Senaryo, görüntü yönetmenliği, oyunculuk, yönetmenlik ve diğer alan profesyenelleri açısından yenilenmeler ve yeni yaklaşımlar.
  10. Türkiye ve değişik ülke sinemalarının topluma etkileri açısından yenilikler.
  11. Sinemanın diğer sanat ve bilim dalları ile ilişkisininin “YENİ” kavramı temelinde değerlendirilmesi.

2. Uluslararası Sinema Sempozyumu’nda siz değerli bilim ve sanat insanları ile buluşmak umuduyla en derin saygılarımızı sunarız.